capcalera-Foro Valencia Alicante Castellon

QUÈ ÉS?

El Fòrum d’Oportunitats, confinançat pel Fons Social Europeu, és una gran oportunitat per a millorar la integració dels estudiants de Formació Professional (FP) al mercat laboral i incrementar a la vegada el nombre d’empreses que collaboren en la modalitat dual.

Objectiu

Objectiu

Facilitar la presa de contacte entre els estudiants i les empreses, amb la participación també dels centres educatius, a fi d’unir esforços per a la millora tant de la formació que reben els futurs treballadors com de les oportunitats d’obtindre una ocupació adeqüada a eixa formació.

Dirigit

Dirigit a

Estudiants, direcció de centres i caps d’estudis dels Centres de Formació profesional de la provincia de València, Alacant i Castelló, professionals i empreses interesades en conéixer la FP i participar de les avantatges de comptar amb estudiants en practiques com via per a una futura ocupació.

Gratis

Assistència gratuïta

És totalment gratuït per als assistents i amb l’aforament limitat, pel que la participació sera per rigurós ordre de register. Sens dubte, una gran oportunitat per posar en contacte al teixit empresarial amb el món educatiu.

on

On?

El Fòrum d’Oportunitats se celebrarà el mes de novembre en Alacant, València i Castelló, un a cada provincia, per facilitar la participació d’estudiants, centres educatius i empreses de la zona.

LA FP VALENCIANA

  • Espanya ha posat l'accelerador per a donar la talla en Formació Professional, una modalitat d'aprenentatge que en països com Alemanya o Suïssa té un gran prestigi i un alt grau d’ocupació. Lluny del nivell d'altres països, el percentatge de titulats a Espanya és del 33,3%, encara per baix de la mitjana de l'OCDE (el 39,7%) i de la UE (el 46,1%).
  • A més, a Europa la FP dual que combina la impartició de continguts teòrics en els centres educatius amb formació pràctica en les empreses, en moltes ocasions remunerada amb beques-salari està molt estesa, mentre que a Espanya acaba de començar la seua marxa.
  • D'ací la prioritat de la Conselleria d'Educació d'adequar la Formació Professional al nou model productiu valencià i les seues necessitats i, connectar de forma eficaç la formació amb el teixit empresarial.
Les noves línies d'actuació per a millorar la qualitat educativa d'este aprenentatge a la Comunitat Valenciana se centren en una millor distribució de l'oferta de cicles formatius, que atén a les necessitats empresarials específiques pel que fa a comarques de l'interior i comarques de la costa; garantir la connexió amb el teixit empresarial valencià, per a assegurar l'entrada dels alumnes en el món laboral; establir cicles formatius necessaris per a la demanda tant de l'alumnat com dels agents implicats en el món laboral; i garantir la qualitat i eficàcia de la formació pràctica en empreses. En concret la nova oferta implantada el passat mes de setembre ha suposat l'increment de 33 unitats de cicles grau mitjà i 46 de grau superior; 35 unitats de FP Bàsica de segona oportunitat, i 22 de FP Bàsica. La distribució territorial de les unitats ha sigut de 59 a Alacant, 21 a Castelló i 56 a València. Amb açò, Educació ha introduït en el sistema de la Formació Professional 3.000 noves places, per la qual cosa per primera vegada l'oferta formativa aconsegueix els 130.000 places, posant a la disposició dels ciutadans la major oferta en Formació Professional de la història. En concret, l'augment de places suposa un increment en l'oferta del 2,4% pel que fa al curs 2015-¬16, i quant a la seua distribució per províncies, Alacant ha vist incrementada la seua oferta en 1.250 places, Castelló en més de 450 i en la província de València, 1.300 places més. L'objectiu de la Conselleria és millorar l'accés i augmentar les possibilitats tant de la població escolar valenciana com d'aquelles persones que tinguen dificultats d'inserir-se en el mercat laboral, mitjançant l'adequació i ampliació de l'oferta de cicles formatius, així com amb la nova FPB de segona oportunitat. Important esforç, sobretot, per a incrementar l'oferta en les comarques de l'interior, en concret a Benejússer, Asp, Vilafranca, Morella, Sogorb, Sant Mateu, Xelva, Villar del Arzobispo, Navarrés o Énguera, on per primera vegada esposen en marxa cicles formatius o veuran incrementada la seua oferta. En alguns casos, com el cicle de Producció Agropecuària de Morella, la implantació de la FP possibilitarà el relleu generacional de les empreses agropecuàries de la zona, atès que actualment els joves no tenien la possibilitat de rebre aquesta formació en la comarca. Així mateix cal destacar l'increment de l'oferta d'unitats del cicle formatiu de Promoció de la Igualtat de Gènere, implantat per primera vegada durant el curs 2015-16 amb dues unitats, que este curs ha passat a implantar-se en set unitats més, i ampliant l'oferta a la modalitat semipresencial que fins ara no existia.

Organitzadors

Organismes que fan possible el projecte

Logo conselleria
UEFSE

Contacte

Si tens preguntes o necessites ajuda,per favor contacta amb nosaltres

Oficina

Siena S.A. Delegación Valencia
Calle Pascual y Genís, 10. 5º
46002 Valencia

963 523 751

valencia@magisnet.com

Horari: De Dilluns a Divendres

Matins: 9:00 a 14:00

Vesprades: 16:00 a 19:00

Logosiena